Cultura i valors

Simone de Beauvoir
1908-1986

Resultat d'imatges de simone de beauvoir
Beauvoir,  d’origen francès, va ser    filòsofa i escriptora i  es va convertir en el mascaró de proa del feminisme, amb la descripció d'una societat que mantenia les dones en una posició inferior. La seva anàlisi de la situació de les dones a través dels mites, les civilitzacions, religionsi  tradicions  produí escàndol, especialment en el capítol en què parla de la maternitat i l'avortament, assimilat a un homicidi en aquell moment.
 Era la parella de Jean Paul-Sartre.


La feina ha de ser en català. La fotografia ha de tenir el màxim de resolució possible.

 Heu de fer un text en un tamany similar al que teniu aquí .  El tamany de la lletra i disposició del text i les imatges han de ser similar als que teniu de referència.
  El meu correu nou és:
mgonzalez@institutbaixpenedes.cat
  Heu d’enviar-lo abans del dimecres 15 de gener. Si no sou puntuals en l’entrega la penalització serà molt alta.

 Resultat d'imatges de iceberg del mattrato
25 de novembre: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones


Un 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Històricament, arran d’aquest fet, per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura. Anys després, el juliol de 1981, va tenir lloc a Bogotà (Colòmbia) la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib, en què es va designar aquest dia en commemoració del brutal assassinat.
El 17 de desembre de 1999, mitjançant la resolució 54/134, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers el problema de la violència contra la dona.
D’aleshores ençà, moltes han estat les iniciatives que els diferents poders públics ha iniciat per tal d’acabar amb una de les xacres més nefastes de la societat actual.


1-Amelia Earhart
2-Sylvia Earle
3-frida Kalho
4-Remedios Varo
5-Marie Curie
6-Phoebe Bridges
7-Kate Bush
8-Jean Purdy
9-Joana d'arc

10-Emilia Pardo Bazán


11-Mata Hari


12-Virginia Woolf


13-Dolores Ibárruri
14-Edith Piaf

15-Indira Gandhi


16-Benazir Bhutto


17-Malala Yousafzai18-Rosa Parks

19-Emmeline Pankhurst
20-Ada Lovelace
21-Rosalind Franklin
22-Margaret Thatcher
23-Florence Nightingale
24- Jane Austen
25-Björk
26-Simone de Beauvoir
27- Coco Chanel
28-Artemisia Gentileschi
29-Clara Campoamor
30-Rosetta Tharpe
31-Aretha Franklin


Comentaris